Det guddommelige lys

By:

Der er bare noget næsten guddommeligt over at have loftlamper, så man får sendt lyset ned på sig og næsten mærker en religiøs ekstase, når man oplever lyset fra oven omsmelte ens krop.

Selvfølgelig skal man ikke stirre på solen. Det kan i længden ødelægge ens syn, men der er bestemt en grund til, at flere religioner har haft hver deres gudsagtige opfattelse af solen og tilbedt den med ærefrygt. At få det livgivende lys sendt ned på sig, som vi nu om dage kan genskabe med loftlamper, har været udgangspunktet for flere civilisationer gennem tiden.

Næsten så længe, man kan analysere baglæns, har mennesket imiteret naturens vidundere, om det så har handlet om at flyve, svømme eller skabe lys, så har vi som art altid stræbt efter at rekreere det, vi har observeret.

Det samme gælder lyset, så tænk lige over, at noget så simpelt som en loftlampe er et eksempel på, at mennesket har efterlignet solens livgivende kræfter ved at udsende lys fra oven. Det skænker man nok ikke mange tanker, når man sidder en sen aften og læser en god bog fra loftlampens skær.

Og mennesket er som bekendt aldrig tilfreds eller god til at sidde stille, så vi har siden opfindelsen af loftlampen forsøgt at forme, forandre og fordele lyset mest effektivt med den bedste effekt, om det så har handlet om en forfinelse af pærernes energiforbrug eller gennemsigtigheden af en eventuel lampeskærm.

Vi stilstræber altid at optimere vores opfindelser, og vores loftlamper er ingen undtagelser, og som vi nu har fået dækket vores fysiske behov med lys, så ændres loftlampernes design sig også efter modens luner, om det så handler om gloværdighed, miljørigtig energibesparelse eller noget helt tredje.

Så når du næste gang er ude at købe en loftlampe, så send en tanke til dine forfædre og vid, at de har udviklet loftlamperne, så du kan nyde det til fulde.

Posted in: loftlamper