Udnyt pladsen med højbede

By:

Højbede i haven er en genial opfindelse. Det er ikke alene en god måde at udnytte pladsen på. De kan laves i alle størrelser og former, så de kan passe ind hvor som helst. Samtidig kan man med fordel hæve højbedet til en højde, som det er nemmere at arbejde i og derfor ikke er så hårdt for ryggen og resten af kroppen. Du kan finde inspiration til mange forskellige former for højbede her https://www.lyngeshop.dk/hoejbede.

Der kan plantes og sås alt i højbedene. Det er muligt at så alt fra blomster til grøntsager. Det er nemt at udskifte jorden og størrelsen, gør at det er nemmere at fjerne ukrudt fra højbedet.

Byg dine egne højbede

Det er muligt at købe højbede i alle former og størrelser, men det er også muligt at bygge dem selv. Her er der dog få ting du skal huske på, især hvis du har planer om at dyrke grønsager i bedene. Det er vigtigt at du ikke bygger højbedene med trykimprægneret træ, da det kan afgiv gift til jorden som så kommer ind i dine grøntsager. Et andet er at du ikke skal bygge dem for brede så er det svært at nå midten og luge. De skal max være 1-1,5 meter brede. Husk også at der skal være plads imellem dem, så du kan komme ind med en græslåmaskine eller en trillebør. Som tidligere nævnt, er det også en god ide at bygge dem så høje, at du ikke skal bukke dig ned. Det skåner ryggen. 

Fordelen ved købte højbede

Nogle af de fordele der er ved købte højbede er, at du er sikker på at træet ikke er imprægneret. Et andet er at de ofte er bygget så de passer i størrelsen til en jordpose, så det er nemt at lægge en pose i og så kan du så direkte.

Posted in: højbed